Jakość i środowisko

W swojej działalności w WZPOW stawiamy na jakość i bezpieczeństwo naszych produktów. W tym celu wdrożyliśmy i wciąż rozwijamy Zintegrowany System Zarządzania Jakością, którego fundament stanowi HACCP oraz GHP i GMP. Od 2008 roku działamy zgodnie z globalnymi standardami - IFS Food i BRC Global Standard. Posiadamy też certyfikat Kosher, a w roku 2021 rozpoczęliśmy produkcję warzyw ekologicznych również poświadczoną odpowiednim certyfikatem.

Jakość naszych produktów osiągamy dzięki najlepszym surowcom z kontraktowych, nadzorowanych upraw. A sam proces produkcyjny prowadzimy w nowoczesnym parku maszynowym.

Nasza firma posiada kompleksowe zaplecze laboratoryjne, dzięki czemu możemy badać jakość i bezpieczeństwo naszych produktów na każdym etapie procesu. W kompleksowo wyposażonym laboratorium wykonujemy badania mikrobiologiczne, fizykochemiczne i organoleptyczne.

Dbamy również o wiedzę i świadomość naszych pracowników, stale rozwijamy i budujemy silną kulturę bezpieczeństwa żywności.
Nie zapominamy również o środowisku. Rozwijamy gospodarkę zielonego ładu i obiegu zamkniętego. Pomagają nam w tym wdrożone i utrzymane Systemy Zarządzania Środowiskiem i Energią, potwierdzone certyfikatami ISO 14001 i ISO 50001. Pozwoliło nam to zwiększyć oszczędność energii oraz zminimalizować emisję CO2.

Kliknij wybrane logo, żeby zobaczyć aktualny certyfikat.

BRCGS_CERT_FOOD_LOGO_RGB
IFS_Food_RGB
Zrzut ekranu 2021-11-19 o 14.15.25
kosher parve
ROS_ISO50001_black_1
ISO 14001_URS